IP4 voor een kwartier
I

IP-adressen zijn te schaars geworden om ze gratis te blijven weggeven. Vanaf 1 februari 2024 rekent AWS 0,005 dollar per uur per IPv4-adres.

Amazon Web Services (AWS) is het cloudplatform van de Amerikaanse e-commercegigant Amazon en biedt iedere organisatie (van start-up tot multinational) toegang tot een zeer snelle, flexibele IT-omgeving, tegen zeer beperkte kosten.

De kosten van IPv4-adressen voor het verkrijgen van een openbaar IPv4-adres is de afgelopen vijf jaar met meer dan 300 procent gestegen. AWS blijft wel de mogelijkheid ondersteunen om eigen IP adressen over te zetten en te beheren via de AWS-cloud. Hiervoor worden geen extra kosten gerekend omdat die IPv4-adressen dan eigendom zijn van de klant.

Met deze maatregel speelt AWS in op versnellen van het gebruik van IPv6.

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiรซle informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...