• Logo Gilde Walcheren

IP4 voor een kwartier
I

IP-adressen zijn te schaars geworden om ze gratis te blijven weggeven. Vanaf 1 februari 2024 rekent AWS 0,005 dollar per uur per IPv4-adres.

Amazon Web Services (AWS) is het cloudplatform van de Amerikaanse e-commercegigant Amazon en biedt iedere organisatie (van start-up tot multinational) toegang tot een zeer snelle, flexibele IT-omgeving, tegen zeer beperkte kosten.

De kosten van IPv4-adressen voor het verkrijgen van een openbaar IPv4-adres is de afgelopen vijf jaar met meer dan 300 procent gestegen. AWS blijft wel de mogelijkheid ondersteunen om eigen IP adressen over te zetten en te beheren via de AWS-cloud. Hiervoor worden geen extra kosten gerekend omdat die IPv4-adressen dan eigendom zijn van de klant.

Met deze maatregel speelt AWS in op versnellen van het gebruik van IPv6.

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers