De Digi-tijdlijn
D

Het Platform voor de InformatieSamenleving bestaat 25 jaar! Om dit te vieren is er een historisch overzicht gemaakt van een kwarteeuw digitale ontwikkelingen, met daarin onder andere: de opkomst van sociale media in 1998, de start van DigiD in 2004, de ingang van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in 2018, de Europese Digital Services Act en Digital Markets Act in 2022.

De tijdlijn loopt van 1998 tot en met 2023 en bevat al 41 momenten. Deze momenten zijn onderverdeeld in de categorieën:

  • Digitale trends
  • ECP-deelnemers
  • Gadgets
  • Impactvolle momenten
  • De rol van het ECP

DigiTijdlijn

Per jaar zie je prominente gebeurtenissen op een rij. Hierbij staan korte beschrijvingen, bijvoorbeeld over het verloop, en doorverwijzingen om verder te lezen.

Informatisering van de Overheid

Ook de Overheid heeft een website die is gelinkt aan de geschiedenis van haar informatisering. De verschillende gebeurtenissen en mijlpalen zijn zo veel mogelijk verrijkt met foto’s en documenten. De kleuren op de tijdbalk geven aan van welke departement het genoemde beleidsstuk afkomstig is. De opgerichte de organisaties, samenwerkings verbanden en overlegorganen zijn ook met een aparte kleur geduid.

Overzicht Informatisering

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...