Ereplaats voor internetrebellen
E

Eén van Nederlands meest roemruchte internetproviders, XS4ALL, had zijn wortels in de anarchistische hackerswereld. Het was een groepje rebelse jongeren dat alle mogelijkheden van de nieuwste techniek, het internet, verkende. In het boek ‘De hackers die Nederland veranderden krijgen zij een ereplaats.

Midden jaren 80, Nederland: het ene na het andere computersysteem wordt gekraakt door een groep idealistische jongeren die via kleine netwerken met elkaar verbonden zijn. Politie kan er niets tegen doen: er is nog geen wet die het inbreken op computers verbiedt.
Als op een dag een van hen betrapt wordt op het kraken van het universiteitsnetwerk, wordt hem de toegang tot het systeem verboden. Wat dan volgt is de grootste kraak: ze beginnen een eigen internetaanbieder, xs4all.

Een belangrijke rol in het boek is weggelegd voor Rop Gonggrijp, hacker, oprichter van hackerstijdschrift Hack-Tic en medeoprichter van XS4ALL.

Een spannend, bijzonder en melancholisch portret over idealen, dromen, technologie en een groep vrienden die het verschil maakte. Hét standaardwerk over de pioniers van ons internet en fascinerend tijdsdocument.

Lees ook
Collectie XS4ALL-websites wordt Unesco-werelderfgoed
Van freakende hackers tot onderneming

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...