Deepfake – Echt niet echt
D

Met deze technologie kan de video’s, spraakberichten, foto’s en teksten maken die bijna niet van echt zijn te onderscheiden. Mensen zeggen dan dingen die ze nooit zelf hebben gezegd.

Bij deze technologie wordt gebruikt van ‘machine learning’:  aan de hand van data leert de computer zelf hoe hij een foto, video of spraakbericht moet maken. In deze tijd van vluchtige media een ware nachtmerrie voor bijvoorbeeld politici of presidenten.
Het zal niet lang meer duren voordat de, nu nog simpele filters die we gebruiken op Snapchat en Instagram, een dermate hoge kwaliteit gaan leveren dat men ook vanuit een luie stoel een hele reële deepfake kan maken.

NPOKennis

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...