Threads slechts kort populair
T

Helaas lijkt de hype van de concurrent van ‘X‘ ( voorheen Twitter) van korte duur. Onlangs werd bekend dat het aantal gebruikers een dramatische vrije val heeft doorgemaakt – sinds de lancering op 5 juli 22023 is het aantal dagelijkse gebruikers gedaald met 70 procent.

De nieuwe Threads app is gekoppeld aan Instagram. Daardoor zijn gebruikers in staat hun volgers en -volglijsten van Instagram mee te nemen naar Threads. Zodoende hoeven zij in de nieuwe app hun netwerk niet volledig opnieuw op te bouwen, iets dat veelal een obstakel vormt bij andere met X‘s concurrerende sociale media apps, zoals Mastodon of BlueSky.

De lay-out van de app lijkt veel op die van X. Wanneer een Twitter-gebruiker verschillende berichten over hetzelfde thema na elkaar plaatst op het platform spreken we ook over een ‘thread’. Je kunt een beperkt aantal aantal karakters invoeren, evenals bekende pictogrammen voor het opnieuw plaatsen, ‘liken’, beantwoorden en delen van berichten. Profielfotoโ€™s worden weergegeven in cirkelvormige kaders.

BRONNOS

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...