Google verbetert zoekresultaten
G

De zoekmachine wil met twee updates de strijd aangaan met niet-originele of authentieke inhoud.

De eerste update moet ervoor zorgen dat niet-originele inhoud van bedenkelijke kwaliteit laag scoort in de zoekopdracht. Het gaat in de eerste plaats om online lesmateriaal, entertainment, shopping en tech-gerelateerde onderwerpen.

De tweede update moet betere resultaten geven op het vlak van reviews. Zoals bekend worden reviews steeds vaker door personen geschreven die het product aanprijzen zonder dat ze enige gebruikerservaring hebben (een vorm van nepnieuws).

“Met deze update moet het gemakkelijker zijn om originele reviews van hoge kwaliteit te vinden”, aldus Danny Sullivan, Public Liaison voor Search, in een blog.
Google zelf zegt ‘meer content door mensen en voor mensen’ te willen aanbieden. Het wil met de twee updates ook clickbait aanpakken. Volgens een woordvoerder is het frustrerend om op een pagina terecht te komen die niet aan de verwachtingen voldoet. Zeker wanneer het duidelijk wordt dat een site bedoeld was voor kliks in plaats van het informeren van lezers.

Google Search  | ITDaily

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...