Lek Google Zoeken heeft grote SEO impact
L

Begin mei 2024 zijn duizenden per ongeluk gelekte API-documenten van Google Search  ontdekt door een oplettende SEO-specialist. Ze onthullen informatie over de mogelijke werking van Google’s zoekmachine, waarvan veel eerder door Google-medewerkers werd ontkend. Dit had (en heeft nog steeds) een grote impact op de SEO-wereld.

Deze documenten onthulden enkele van Google’s geheimen:

  1. Kliks beïnvloeden ranking: Het aantal kliks, hoelang gebruikers op een pagina blijven, en hoe ze scrollen, beïnvloeden de rangschikking van een website. Dit staat in contrast met Google’s eerdere ontkenningen.
  2. Gebruik van Chrome-data: Gebruikersgegevens uit de Chrome-browser beïnvloeden de zoekresultaten. Dit laat zien hoe uitgebreid Google gebruikmaakt van de data die het verzamelt.
  3. Interne links zijn belangrijk: Effectief intern linken verbetert de navigatie en maakt Google-crawlers gelukkig, wat positief is voor de ranking. Dit weerlegt eerdere ideeën dat backlinks schadelijk zouden zijn.
  4. Domeinautoriteit telt mee: Ondanks Google’s beweringen dat domeinautoriteit niet van invloed is, blijkt uit de gelekte documenten dat een hogere site-authoriteit een positieve invloed heeft op de ranking.

De gelekte informatie benadrukt de grote invloed van Google en roept vragen op over de betrouwbaarheid van hun communicatie over SEO. Ondanks deze onthullingen zullen gebruikers en SEO-specialisten waarschijnlijk niet minder gebruikmaken van Google.

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...