Wat is Shovelware?
W

Shovelware verwijst naar software die meer gemaakt is voor kwantiteit dan kwaliteit of bruikbaarheid.

De term verwijst ook naar software die is overgeplaatst van het ene naar het andere medium, dat meestal resulteert in een verslechtering van het origineel. In sommige gevallen valt ook voorgeïnstalleerde software onder shovelware, doordat het vaker dient als opvulling dan daadwerkelijk bruikbaar. Denk daarbij aan demo’s of programma’s die bol staan van advertenties. Het eerder besproken ‘bloatware‘ behoort ook tot deze categorie.

Sommige bedrijven in de softwarewereld worden ervan beschuldigd hun toevlucht te nemen tot dit soort praktijken, waardoor ze hun marges tegen minimale kosten kunnen handhaven of vergroten. Met name de game-industrie krijgt steeds vaker te maken met games van dubieuze kwaliteit.

Wikipedia 

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...