Energiezuinig rackservertje
E

Met een Raspberry Pi Compute module 4 en in combinatie met een Compute Blade van Uptime Lab kun je een voordelige rackserver bouwen. Bladeservers zijn qua formaat en ergieverbruik populaire serversystemen. De traditionele, in een rek gemonteerde, server herbergt een enkele computer in een breed chassis (zoals een lade). Dankzij de kleine footprint passen er tot wel 20 Compute Blade-apparaten in één rackruimte.

Het board bevat opslag, RAM en computer. Elke blade kan worden gebruikt voor een specifieke taak: webserver, fileserver, mailserver en server voor virtualisatie. Haal je één taak offline onderhoud, dan blijven de overige blades actief.

Het scheiden van taken via blades heeft ook voordelen mbt veiligheid. Een Compute Blade beschikt over een aparte TPM 2.0-chip (Trusted Platform Module) om cryptografische sleutels op te slaan en gegevens te versleutelen.

Het grootste voordeel is dat bladeservers energiezuiniger zijn dan traditionele servers, mede omdat de Arm-chips op Raspberry Pi-computers energiezuiniger zijn dan die van hun concurrenten.

Blade | Productvergelijking | Jeff Geerling

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...