Raspberry Pi SBC
R

Raspbrry1Een Raspberry Pi is een minicomputer. We noemen het soort computer ‘SBC’ (Single Board Computer). Simpel gezegd is het is een printplaatje met daarop alle belangrijke componenten die een computer nodig heeft, zoals de ARM-processor en alle benodigde aansluitingen.
Aan de universiteit van Cambridge is de Raspberry Pi ontwikkeld. Het was vooral bedoeld om kinderen enthousiast te maken om te gaan programmeren. De Raspberry Pi is heel goedkoop vergeleken met een “echte” computer en daarom stukken toegankelijker.

Welke modellen Raspberry zijn er te koop?

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...