ARM investeert in Raspberry Pi Ltd
A

Arm Holdings plc heeft aangekondigd dat het met een strategische investering een minderheidsbelang in Raspberry Pi Ltd heeft verworven. De laatste is bekend als de tak van Raspberry Pi die o.a. verantwoordelijk is voor de nieuwe Raspberry Pi 5.

Arm verlengt daarmee de samenwerking tussen Arm en Raspberry Pi. Deze samenwerking begon in 2008, lang voordat de Raspberry Pi op de markt kwam. De Raspberry Pi kent een grote groep gebruikers, waaronder de talloze scholen van wie de leerlingen dankzij al die interessante Pi-projecten hun eerste stappen zetten in coderen, wetenschap en elektronica.

Raspbrry1Volgens Eben Upton, CEO van Raspberry Pi, heeft Arm-technologie altijd centraal gestaan in de producten die Raspberry Pi Ltd produceert en is deze investering is een belangrijke mijlpaal in de langdurige samenwerking tussen de twee bedrijven.

Er zijn verder geen details bekend over het geïnvesteerde bedrag of over de inhoud van de overeenkomst.

Raspberry Pi sinds januari 2019 ook lid van RISC-V Foundation. Het is nog onduidelijk hoe de investering van Arm de toekomstige ontwikkeling van RISC-V-chips en -borden van Raspberry Pi zal gaan beïnvloeden. Deskundigen waren tot nu toe van mening dat er in de nabije toekomst ook een Raspberry Pi RISC-V-microcontroller (bijv. Raspberry Pi RP05) en Pico-V-bord zouden worden uitgebracht. De investering van Arm zou daarmee het lot van een Raspberry Pi RISC-V MCU kunnen bezegelen.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...