OKdo/Radxa Rock 4 SE versus Raspberry Pi 4
O

De Britse OKdo/Radxa Rock 4 SE is even groot als een Raspberry Pi 4 en heeft voor het merendeel vergelijkbare aansluitingen.

Er zijn echter verschillen. De hardwarematige PWM-functies ziten op andere pinnen en vier GPIO-pinnen kunnen niet worden gebruikt omdat ze dienen als SPI-interface, die ook verbonden is met de soldeerbare SPI-flash. De Rock 4 SE heeft wel extra GPIO-mogelijkheden, zoals de uitvoer van S/PDIF-signalen en een analoog/digitaal-converter (A/D-In) die tot 1,8 volt aankan.

De Rock 4 SE kan sommige dingen veel sneller dan de Raspberry Pi, zoals het versleutelen en ontsleutelen. In tegenstelling tot de Cortex-kernen in de Broadcom BCM2711, hebben die van de RK3399-T ook AES-versnellers en bereiken zo meer dan tien keer de openSSL-doorvoer.

Het is moeilijk om de OKdo/Radxa Rock 4 SE te vergelijken met de Raspberry Pi 4 omdat daarbij veel details in aanmerking moeten worden genomen. Onervaren hobbyisten wordt de Rock 4 SE afgeraden: de Linux-ondersteuning is zo onvolledig dat je al snel op moeilijk oplosbare problemen stuit die het plezier van het experimenteren bederven.

C’t Magazine | Okdo

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...