OKdo/Radxa Rock 4 SE versus Raspberry Pi 4
O

De Britse OKdo/Radxa Rock 4 SE is even groot als een Raspberry Pi 4 en heeft voor het merendeel vergelijkbare aansluitingen.

Er zijn echter verschillen. De hardwarematige PWM-functies ziten op andere pinnen en vier GPIO-pinnen kunnen niet worden gebruikt omdat ze dienen als SPI-interface, die ook verbonden is met de soldeerbare SPI-flash. De Rock 4 SE heeft wel extra GPIO-mogelijkheden, zoals de uitvoer van S/PDIF-signalen en een analoog/digitaal-converter (A/D-In) die tot 1,8 volt aankan.

De Rock 4 SE kan sommige dingen veel sneller dan de Raspberry Pi, zoals het versleutelen en ontsleutelen. In tegenstelling tot de Cortex-kernen in de Broadcom BCM2711, hebben die van de RK3399-T ook AES-versnellers en bereiken zo meer dan tien keer de openSSL-doorvoer.

Het is moeilijk om de OKdo/Radxa Rock 4 SE te vergelijken met de Raspberry Pi 4 omdat daarbij veel details in aanmerking moeten worden genomen. Onervaren hobbyisten wordt de Rock 4 SE afgeraden: de Linux-ondersteuning is zo onvolledig dat je al snel op moeilijk oplosbare problemen stuit die het plezier van het experimenteren bederven.

C’t Magazine | Okdo

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Hoe herken ik AI-ondersteunde oplichting?

Oplichters, hackers en andere kwaadwillenden gebruiken AI op veel manieren, maar het uiteindelijke doel is meestal hetzelfde: je op valse links laten klikken of...