Alternatief voor de Rasberry Pi
A

Een goed alternatief is momenteel de Odroid N2+ met Amlogic S922X (ARM) van het Zuid-Koreaanse Hardkernel, verkrijgbaar met 2 of 4 GB. De verkrijgbaarheid is prima, maar de prijzen lopen wel flink uiteen. Het bordje heeft vier rappe Cortex A73-cores en twee energiezuinige Cortex A53-cores. De kloksnelheid ligt hoger dan bij de eerdere versie van de N2. In verschillende benchmarks, waaronder Dhrystone-2, is het apparaat meer dan twee keer sneller dan de Pi 4. Ook grafisch levert het uitstekende prestaties.

Ook de Orange Pi serie is populair, hoewel we, in verhouding tot de prijs van een Rpi, wel wat dieper in de buidel moeten tasten. Eerder lanceerde Orange Pi de Orange Pi 4 LTS, een single-board computer (SBC) die het koppelde aan de Rockchip RK3399 chipset.
De Orange Pi 800 wordt gezien als een volwaardige Raspberry Pi 400 concurrent.

Odroid N2+ | Orange Pi | Vergelijken

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van een date, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken...