Hoe wordt een Raspberry gemaakt?
H

Productie komt na een jaar weer op gang

Elke Raspberry Pi komt van de productielijn van het Sony Tech Center in Pencoed, Wales (VK).

Hier werden in de laatste 10 jaar bijna 50 miljoen Pi’s geproduceerd.
De productie begint op de Surface Mount Technology afdeling, waar de prints (9 stuks tegelijk) worden voorzien van onderdelen. Nadat er eerst soldeerpasta op de boards is aangebracht, worden de onderdelen met behulp van robots vanaf een rol met componenten op het het board geplaatst.

Daarna gaat het board in een oven van 150-260 graden celcius. We noemen dit proces het ‘bakken’ van de Raspberry. Vervolgens worden foto’s van de boards gemaakt om te controleren of er geen onderdelen ontbreken en correct zijn geplaatst.

De boards worden daarna ingepakt en gereed gemaakt voor verzending.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...