Orange Pi Zero 2W – klein, krachtig en praktisch
O

Orange Pi heeft een Raspberry Pi Zero 2W-alternatief uitgebracht. Net als het origineel is het een klein singleboardcomputertje met een formaat van 65x30mm, alleen heeft deze wel een iets snellere chip en meer ramgeheugen dan de sbc van Raspberry Pi uit 2021. Hij komt namelijk met een Allwinner H618-soc met vier Cortex-A53-cores met een kloksnelheid van maximaal 1,5GHz (terwijl de Raspberry-versie geklokt is op 1GHz) en tussen 1 en 4GB aan lpddr4-ramgeheugen.

Verder heeft de Orange Pi Zero 2W 16 MB aan spi-flash voor de bootloader, een mini-hdmi-poort, twee usb-c-poorten (480Mbps) en een micro-sd-kaartgleuf. Ook biedt deze ondersteuning voor Wi-Fi 5 en bluetooth 5.0 door middel van de draadloze module Cdtech 20U5622. Een 40-polige GPIO-header moet ten slotte compatibel zijn met de Raspberry Pi.

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers