Bluetooth voor de Rpi Pi Pico W
B

Oorspronkelijk was Bluetooth LE uitgeschakeld toen de Pico W in 2022 op de markt kwam.

Dit goede nieuws komt van Alasdair Allan, die verantwoordelijk is voor de Raspberry Pi-documentatie, die zegt dat Bluetooth LE-ondersteuning gepland staat voor de komende 1.5.0 release van de Pico C SDK.

Het is nog onduidelijk of de Pico C SDK deze maand wordt uitgebracht, of dat alleen eerst ondersteuning voor Bluetooth (LE) deze maand wordt toegevoegd. Dat is nog steeds goed nieuws, want het zou de mogelijkheden van de Raspberry Pi Pico W dichter bij boards brengen die gebaseerd zijn op de ESP32 WiFi en Bluetooth SoC.

Er is nog geen ondersteuning voor Bluetooth voor MicroPython.

Arduino
Bluetooth wordt al een tijdje wordt ondersteund op andere Raspberry Pi RP2040-kaarten. Arduino kan bijvoorbeeld twee Nano RP2040 Connect-kaarten via BLE verbinden met behulp van een Arduino-schets. Dat is mogelijk omdat de op ESP32 gebaseerde Nina W102 uBlox-module in het bord al werd ondersteund in de Arduino IDE.

Allasdair Allan | Pico W | MicroPython | Arduino

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers