• Logo Gilde Walcheren

Raspberry Pico W

Raspberry Pi heeft de Pico W aangekondigd met ondersteuning voor Wi-Fi 4 (WPA3) en bluetooth.

De Pico W bevat de CYW43439-chips van Infineon voor ondersteuning van Wi-Fi 4, oftewel wifi op basis van het 802.11n-protocol. De chip ondersteunt ook bluetooth en Bluetooth Low Energy, maar Raspberry Pi heeft deze connectiviteit niet geactiveerd. De organisaties geeft aan dit in de toekomst misschien te doen.

Tegelijk met de Pico W verschijnen de H en WH. Dit zijn varianten van de Pico en de Pico W die van headers en een 3-pinsaansluiting voor debugdoeleinden zijn voorzien. Alle Pico-modellen zijn opgebouwd rond de RP2040-microcontroller van RaspBerry Pi zelf, met twee Arm Cortex-M0+-cores die op 133MHz lopen. Er is 264kB SRAM aanwezig.

Tweakers | Raspberry Pi

‘Plug-and-play’ debugkit voor Rpi Pico

De Debug Probe dient om 'plug-and-play' bugs in de code van de microcontroller te...

Raspberry Pi SBC

Een Raspberry Pi is een minicomputer. We noemen het soort computer 'SBC' (Single Board...

vandaag gelezen

Bingewatchers