EUsubsidie voor bouw chipfabriek in Frankrijk
E

Frankrijk krijgt groen licht voor het subsidiëren van STMicro en GlobalFoundries voor de bouw van een chipfabriek in het land. De Europese Commissie gaat akkoord met de Franse plannen om voor 7,4 miljard euro aan subsidie te verstrekken.

De nieuwe productielocatie moet vanaf 2027 volledig operationeel zijn. De locatie moet op jaarbasis zo’n 620.000 chips produceren op 300mm-wafers. Deze zijn onder meer gericht op de telecomsector, automotive-industrie en luchtvaartsector.

De fabriek moet voorrang geven aan Europese bedrijven bij het afnemen van zijn producten. Ook moeten middelgrote en kleine bedrijven toegang krijgen tot test- en ontwikkelfaciliteiten in de fabriek voor het uitvoeren van research & development.

De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben aangedrongen op binnenlandse chipfabricage en gezamenlijk miljarden geïnvesteerd in overheidssubsidies. Het doel is de alliantie met Aziatische leveranciers te verminderen. Dit zou het wereldwijde chiptekort waar automakers mee kampen verlichten.

DutchITLeaders

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...