Voorlopig akkoord EU Chips Act
V

Ter versterking van het Europese eco­systeem voor half­geleiders

De Raad van de Europese Unie en het Europees Parlement hebben een voorlopig politiek akkoord bereikt dat de voorwaarden schept voor het ontwikkelen chips op industriële basis. Hierdoor zou het EU marktaandeel in halfgeleiders kunnen verdubbelen van 10% tot minstens 20% in 2030.

Naar verwachting moet de EU Chips Act 43 miljard euro aan openbare en private investeringen mobiliseren, waarvan 3,3 miljard euro afkomstig zal zijn van de EU-begroting. 

Op dit moment is Europa te afhankelijk van chips uit het buitenland, wat tijdens de covid-crisis nog duidelijker werd. De industrie en andere strategische sectoren zoals gezondheid, defensie en energie hebben te maken gehad met leverings­problemen en tekorten.

Met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, 5G-netwerken of het internet der dingen (IoT) zullen de vraag naar en de marktkansen voor chips en halfgeleiders waarschijnlijk aanzienlijk toenemen.

Persbericht

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...