Fabrikant verplichten om reparatie betaalbaar en eenvoudig te maken
F

Onderzoek Radar geeft interessante uitslag

Fabrikanten maken reparatie vaak onmogelijk: een nieuw product aanschaffen is vaak goedkoper en sneller. Wordt het probleem alleen maar groter? Dat het anders moet, daarover is bijna iedereen het eens: 95 procent wil dat fabrikanten verplicht worden om reparabele apparaten te maken.

Redenen om reparatie boven een nieuw product te verkiezen gaan over duurzaamheid (grondstoffenbesparing en minder afval), kostenbesparing, maar ook over gemak: wie tevreden is met een product, houdt liever hetzelfde in plaats van weer iets nieuw uit te moeten kiezen. Dat kost tijd en moeite, net als het wennen aan een nieuw apparaat: ‘Je bent gewend aan hoe iets werkt.’

Onderzoek Radar

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers