Fabrikant verplichten om reparatie betaalbaar en eenvoudig te maken
F

Onderzoek Radar geeft interessante uitslag

Fabrikanten maken reparatie vaak onmogelijk: een nieuw product aanschaffen is vaak goedkoper en sneller. Wordt het probleem alleen maar groter? Dat het anders moet, daarover is bijna iedereen het eens: 95 procent wil dat fabrikanten verplicht worden om reparabele apparaten te maken.

Redenen om reparatie boven een nieuw product te verkiezen gaan over duurzaamheid (grondstoffenbesparing en minder afval), kostenbesparing, maar ook over gemak: wie tevreden is met een product, houdt liever hetzelfde in plaats van weer iets nieuw uit te moeten kiezen. Dat kost tijd en moeite, net als het wennen aan een nieuw apparaat: ‘Je bent gewend aan hoe iets werkt.’

Onderzoek Radar

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...