Wie of wat is generatie Z?
W

Op dit moment behoren ruim 2,7 miljoen Nederlanders tot generatie Z.

Met generatie Z – ook wel Gen Z of Zoomer genoemd – bedoelen we mensen die zijn geboren tussen 1996 en 2010.

Deze jongeren zijn echte digital natives en hebben vanaf jongs af aan geleefd in een snelle wereld met een overload aan informatie. Ze zijn grootgebracht met smartphones, apps en social media en zijn ook de eerste generatie die nooit een wereld zonder internet of mobiele telefonie heeft gekend. Hun grootste idolen adoreren ze niet met posters boven hun bed, maar door hen te volgen op sociale media. 

Tegelijkertijd is generatie Z opgegroeid in een roerige tijd, met opkomend terrorisme, een economische crisis, klimaatverandering en recentelijk ook nog een pandemie. Dit heeft effect op hun gedrag, de keuzes die ze maken en hoe ze naar de toekomst kijken.

W3S   

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...