Het enorme effect van fermenteerbare vezels
H

Fermenteerbare vezels verminderen de kans op kanker, doordat de bacteriën een positieve invloed hebben op de galzuren.

Een dagelijkse dosis van dit soort vezels kan allerlei soorten kanker voorkomen bij mensen die een genetische aanleg hebben voor de ziekte. Het effect is zo groot, dat het de wetenschappers zelf ook verrast.

PreBioDe vezels, die onder meer in groene bananen, peulvruchten en haver zitten, hebben een sterk preventief effect op maag-, slokdarm-, galweg-, alvleesklier- en twaalfvingerige darmkanker. Dit bleek na analyse van het internationale onderzoek CAPP2, waar bijna duizend Lynch-syndroom-patiënten aan meededen. Zelfs tien jaar nadat proefpersonen waren gestopt met het innemen van de supplementen, was het effect nog zichtbaar.

Wetenschappers van de universiteiten van Newcastle en Leeds hebben de spectaculaire resultaten van het dubbelblinde, tien jaar durende onderzoek samen met de data uit het Britse kankerregister (NCRAS) gepubliceerd in het vakblad Cancer Prevention Research.

Scientas | CAPP2

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...