Wat is Nutri-Score?
W

Staat een groener label echt voor een ‘beter’ product binnen die categorie?

Nutri-Score is een voedselkeuzelogo. Het geeft producten op basis van hun samenstelling een bepaalde score. De score loopt van A (groen) tot en met E (rood). Als je voor het winkelschap staat kun je zien welk product binnen een bepaalde categorie (pizza’s, ontbijtgranen, etc) volgens Nutri-Score een betere samenstelling hebben.

! Als je wilt letten op gezondheid kijk dan altijd of een product in de Schijf van Vijf staat en daarna op de Nutri-Score. Zo kan een product de A-score hebben, maar niet in de Schijf van Vijf worden vermeld. Dan is het algemene advies om dat product niet te veel en niet te vaak te eten.

Quest | Voedingscentrum | SchijfvanVijf

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers