Wat is Nutri-Score?
W

Staat een groener label echt voor een 'beter' product binnen die categorie?

Nutri-Score is een voedselkeuzelogo. Het geeft producten op basis van hun samenstelling een bepaalde score. De score loopt van A (groen) tot en met E (rood). Als je voor het winkelschap staat kun je zien welk product binnen een bepaalde categorie (pizza’s, ontbijtgranen, etc) volgens Nutri-Score een betere samenstelling hebben.

! Als je wilt letten op gezondheid kijk dan altijd of een product in de Schijf van Vijf staat en daarna op de Nutri-Score. Zo kan een product de A-score hebben, maar niet in de Schijf van Vijf worden vermeld. Dan is het algemene advies om dat product niet te veel en niet te vaak te eten.

Quest | Voedingscentrum | SchijfvanVijf

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...