• Logo Gilde Walcheren

Frankrijk – iPhone 12 mag weer verkocht worden
F

Het Franse frequentieagentschap ANFR heeft Apples iPhone 12-update om de stralingsabsorptiewaarde te verlagen, getest en goedgekeurd. Dat betekent dat met de update de sar-waardes van de iPhone 12 onder de wettelijke limieten vallen.

Eerder deze maand overschreed de iPhone 12 de SAR-waarde, waardoor de verkoop in dat land werd opgeschort. Volgens een steekproef van het ANFR, het Franse agentschap voor de regulering van radiofrequenties, werden gebruikers blootgesteld aan straling van 5,74 watt per kilogram. Dat geldt bijvoorbeeld voor het bovenbeen van iemand die de telefoon in de broekzak heeft. De Europese limiet hiervoor is vier watt.

Ook België, Duitsland en Italië houden Apple nu in de gaten. De Nederlandse authoriteit stelde onlangs vast dat de straling van de smart phone inderdaad hoger is, maar ‘ziet geen accuut gezondheidsrisico’.

ViaNOS

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers