Frankrijk – iPhone 12 mag weer verkocht worden
F

Het Franse frequentieagentschap ANFR heeft Apples iPhone 12-update om de stralingsabsorptiewaarde te verlagen, getest en goedgekeurd. Dat betekent dat met de update de sar-waardes van de iPhone 12 onder de wettelijke limieten vallen.

Eerder deze maand overschreed de iPhone 12 de SAR-waarde, waardoor de verkoop in dat land werd opgeschort. Volgens een steekproef van het ANFR, het Franse agentschap voor de regulering van radiofrequenties, werden gebruikers blootgesteld aan straling van 5,74 watt per kilogram. Dat geldt bijvoorbeeld voor het bovenbeen van iemand die de telefoon in de broekzak heeft. De Europese limiet hiervoor is vier watt.

Ook België, Duitsland en Italië houden Apple nu in de gaten. De Nederlandse authoriteit stelde onlangs vast dat de straling van de smart phone inderdaad hoger is, maar ‘ziet geen accuut gezondheidsrisico’.

ViaNOS

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Eerlijkere verdeling waterschapslasten

Het wetsvoorstel voor een eerlijkere verdeling van de waterschapslasten is aangenomen door de Tweede Kamer. Waterschappen gaan daardoor vanaf 2026 verschillende tarieven hanteren voor...