Verbetering Europa’s digitale infrastructuur
V

Het tweede werkprogramma van de Connecting Europe Facility (CEF) Digital richt zich op de verbetering van de digitale infrastructuur in Europa. Tussen 2024 en 2027 wordt ongeveer €865 miljoen uitgetrokken om projecten te ondersteunen die de digitale connectiviteit in de EU verbeteren. Deze projecten zijn essentieel om de doelen van het Digitale Decennium 2030 te behalen, zoals het verbinden van alle Europese burgers en bedrijven met snelle en veilige 5G– en gigabitnetwerken.

CEF Digital bevordert investeringen van zowel publieke als private partijen in digitale infrastructuur. Het programma ondersteunt projecten die van belang zijn voor de gehele EU, met nadruk op de uitrol van veilige en duurzame technologieën zoals gigabit- en 5G-netwerken.

De belangrijkste punten uit het programma zijn:

  • Uitrol van 5G-infrastructuren en projecten die 5G en gigabitconnectiviteit bevorderen, met toepassingen in sectoren zoals gezondheidszorg, transport en productie.
  • Verbetering van backbonenetwerken, waaronder kwantumcommunicatienetwerken (EuroQCI) en onderzeese kabels, om de prestaties en capaciteit van de netwerken binnen de EU en naar derde landen te versterken.
  • Implementatie van digitale platforms die ICT-energieverbruik optimaliseren en de milieueffecten verminderen. Deze platforms bouwen voort op Europese data-, cloud- en edgecomputinginfrastructuren.

Door deze investeringen hoopt de EU de digitale infrastructuur mbt veiligheid en samenwerking binnen Europa te moderniseren en toekomstbestendig te maken.

LAATSTE NIEUWS

Repair Café Koudekerke bezoekt Ecovonk

Op woensdag 9 oktober organiseerde de gemeente Veere een middag in sporthal De Halve Maan in Oostkapelle met als thema 'Duurzaamheid'. Voor geïnteresseerden waren...