Bizarre identiteitsdiefstal
B

In een verbijsterende wending die rechtstreeks uit een Hollywood-thriller lijkt te komen, heeft een 39-jarige man uit Kentucky de ultieme truc uitgehaald om aan zijn verantwoordelijkheden te ontkomen door zichzelf dood te verklaren.

Meester-hacker Jesse Kipf infiltreerde in het Hawaïaanse overlijdensregister en verklaarde zichzelf dood in een poging om geen allimentatie voor zijn kinderen te hoeven betalen.

De digitale Houdini gebruikte de gestolen identiteit van een argeloze arts om zijn eigen overlijdensakte te ondertekenen. FBI-agent Michael E. Stansbury verklaarde dat Kipf nu ook zal moeten betalen voor zijn misdaden: een achterstallige schuld van meer dan U$100K en een verblijf van 81 maanden in de gevangenis – meer dan genoeg tijd om na te denken over zijn ‘dodelijke’ vergissing.

In het digitale tijdperk kun je wel proberen jezelf dood te laten verklaren om aan je problemen te ontsnappen, maar de lange (digitale) arm van de wet reikt zelfs tot in het hiernamaals.

LAATSTE NIEUWS

5G Broadcast door NPO

NPO en Broadcast Partners geven een live 5G Broadcast demonstratie tijdens de International Broadcast Convention (IBC) 2024 in Amsterdam. NPO is de eerste Nederlandse omroep...