Einde samenwerking tussen iFixit en Samsung
E

Twee jaar geleden lanceerde iFixit de Samsung Repair Hub met als doel een reparatievriendelijk ecosysteem op te bouwen. Het moest de standaard worden voor reparatiedocumentatie en lokale onafhankelijke bedrijven voorzien van het gereedschap en onderdelen die ze nodig hadden om hardware te kunnen repareren.

Ondanks diverse inspanningen is iFixit er niet in geslaagd die belofte waar te maken. Het bedrijf werd, volgens eigen zeggen, steeds geconfronteerd met situaties die deden twijfelen aan de toewijding van Samsung om reparaties toegankelijker te maken: voor lokale reparateurs waren de prijzen van onderdelen zo hoog dat veel consumenten er toch voor kozen om hun apparaten te vervangen in plaats van ze te laten repareren.

Wat betekent het beëindigen van deze samenwerking voor de consument?

  • Vanaf juni 2024 is iFixit niet langer de aangewezen externe distributeur van onderdelen en gereedschappen van Samsung.
  • Vanaf juni 2024 heeft iFixit geen maximum limiet meer van zeven Samsung-onderdelen per reparatiewerkplaats per kwartaal.
  • De bestaande informatie voor reparaties blijven online beschikbaar. Voor het ontwikkelen van nieuwe handleidingen wordt niet meer rechtstreeks met Samsung samengewerkt.
  • iFixit gaat door met het verkopen van onderdelen en reparatiesets voor Samsung-apparaten. OEM-onderdelen worden ingekocht wanneer deze beschikbaar zijn en er zal duidelijk worden aangegeven of onderdelen origineel of aftermarket zijn.

LAATSTE NIEUWS

Repair Café Koudekerke bezoekt Ecovonk

Op woensdag 9 oktober organiseerde de gemeente Veere een middag in sporthal De Halve Maan in Oostkapelle met als thema 'Duurzaamheid'. Voor geïnteresseerden waren...