VOG binnenkort ook digitaal
V

Vanaf eind mei is het mogelijk voor iedereen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) digitaal te ontvangen via mijnoverheid.nl. Justis, de screeningsautoriteit, introduceert deze nieuwe methode. Voorheen was de VOG alleen op papier beschikbaar.

De digitale VOG brengt voordelen met zich mee voor werknemers, werkgevers en burgers. Het proces is sneller en het is milieuvriendelijker. Bovendien kunnen digitale VOG’s snel via e-mail naar werkgevers worden doorgestuurd.

Bij het aanvragen van een VOG kan er nu gekozen worden tussen een digitale of papieren versie; de aanvraagkosten bljiven gelijk. De digitale versie bevat onzichtbare digitale echtheidskenmerken, die te controleren zijn via een speciale tool op de website van de Rijksoverheid.

Justis voert de digitale ontvangstoptie geleidelijk in vier fasen uit, in samenwerking met Logius (DigID en DigiPoort).

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...