Tracking apps zo lek als een mandje

Twee van de populairste Android-apps voor het tracken van kinderen zijn kwetsbaar voor datalekken.

De Google Play Store staat bol van de apps voor het tracken van kinderen. Een team van Cybernews besloot het aanbod te onderzoeken. De resultaten zijn zorgelijk. Het team koos tien van de meest populaire apps. In totaal heeft de selectie 85 miljoen downloads. Het aantal actieve gebruikers is lastig te bepalen, maar het is duidelijk dat de apps door miljoenen ouders worden gebruikt.

Bijna elke app verzamelt de data van minderjarigen. Miljoenen ouders brengen de persoonsgegevens van hun gezin daarbij in gevaar. Elke app bevat third-party trackers voor ouders én kinderen. Dit betekent dat elke ouder de persoonsgegevens van zijn of haar gezin aan een onbekend bedrijf meegeeft.

Lees verder…

Algoritmes tegen cybercrime

Er wordt tegenwoordig steeds meer data verzameld om sterke modellen en algoritmes tegen digitale...

Wat is Digitaal Nalatenschap?

Digitaal nalatenschap is alles wat je achterlaat op het gebied van data wanneer je...

vandaag gelezen

Bingewatchers