U$100 miljoen voor particuliere ruimtestations
U

NASA heeft bijna U$100 miljoen aan extra financiering toegekend aan commerciële ruimtestationpartners die bestemmingen in een lage baan om de aarde ontwikkelen.

Nu  het International Space Station (ISS) in 2030 met pensioen gaat, heeft NASA Space Act-overeenkomsten met Blue Origin en Voyager Space om concepten te ontwikkelen voor een nieuw laboratorium in een baan om de aarde, als onderdeel van NASA’s Commercial Low Earth Orbit Destinations-programma (CLD).

Met de aankondiging ontving Blue Origin nog eens U$42 miljoen bovenop de oorspronkelijke prijs van U$130 miljoen om het concept van het ruimtestation Orbital Reef te ontwikkelen,  waarbij Sierra Space, Boeing, Amazon en een aantal andere bedrijven betrokken zijn. Het betreft hier de ontwikkeling aan de levensondersteunende systemen van het station, zoals waterfiltratie en atmosferische monitoring.

Voyager Space, dat het Starlab-baancomplex ontwikkelt met Nanoracks, Lockheed Martin en Northrop Grumman, ontving een extra U$57,5 miljoen aan de oorspronkelijke prijs van U$160 miljoen. Het betreft hier de financiering van assemblage, integratie en testen van het project.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...