Licht met behulp van zout water
L

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben wereldwijd minstens 840 miljoen mensen geen toegang tot elektriciteit, waardoor ze alleen bij daglicht kunnen werken en verbonden kunnen blijven met de rest van de wereld.

Aangezien de vraag naar elektriciteit tegen 2035 naar verwachting met 70% zal toenemen en traditionele fossiele brandstoffen naar schatting in de komende 52 jaar uitgeput zullen zijn, is er dringend een oplossing nodig. WaterLight laat zien hoe technologie en creativiteit een baanbrekend idee kunnen verwezenlijken en daarmee het leven van miljoenen mensen veranderen.

Het draagbare apparaat moet worden gevuld met 500 milliliter zeewater (of urine in noodgevallen) om tot 45 dagen licht uit te stralen. Als mini-stroomgenerator kan WaterLight het apparaat ook gebruiken om een mobiele telefoon of een ander klein apparaat op te laden via de geïntegreerde USB-poort.

ei van Columbus

WaterLight werkt 24 uur per dag door middel van ionisatie, waarbij elektrolyten in de zoute vloeistof reageren met magnesium- en koperen platen aan de binnenkant van de lamp om elektriciteit te produceren. De lamp heeft een cilindrische behuizing van Urapán-hout met een geïntegreerde printplaat in de basis en een geperforeerde dop bovenop waardoor water in het apparaat kan stromen. Tegelijkertijd kan het waterstofgas, dat tijdens het ionisatieproces ontstaat, ontsnappen. Nadat de zoutdeeltjes zijn verdampt, kan de lamp worden geleegd en opnieuw worden gevuld, terwijl het gebruikte water kan worden hergebruikt voor wassen of schoonmaken.

Dit specifieke ontwerp is gericht op ontwikkelingslanden zoals Sierra Leone, Nigeria, Gabon, Somalië en Syrië, die niet of nauwelijks toegang hebben tot elektrische energie. Nu de wereldwijde vluchtelingencrises zullen toenemen, kan dit apparaat van onschatbare waarde zijn voor liefdadigheidsinstellingen die migranten voorzien van essentiële voorzieningen, met name in situaties waarin middelen schaars zijn.

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van een date, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken...