Lancering direct-to-cell satellieten
L

SpaceX lanceerde op 2 januari een Falcon 9-raket lanceerde met de eerste set Starlink-satellieten die telefoonsignalen vanuit de ruimte rechtstreeks naar smartphones kunnen sturen.

De satellieten zullen gebruikt worden om mobiele gebruikers netwerktoegang te bieden in delen van de Verenigde Staten. De direct-to-cell-service zal in eerste instantie beginnen met sms-berichten, gevolgd door spraak- en datamogelijkheden in de komende jaren.

Mike Katz, president marketing, strategie en producten bij T-Mobile, zei dat de service is ontworpen om ervoor te zorgen dat gebruikers verbonden blijven, zelfs op de meest afgelegen locaties. Hij zei dat hij hoopte dat deze ‘dode zones’ verleden tijd gaan worden.

Andere draadloze providers over de hele wereld, waaronder het Japanse KDDI, het Australische Optus, het Nieuw-Zeelandse One NZ en het Canadese Rogers zullen ook samenwerken met SpaceX om de direct-to-cell-technologie te lanceren.

Lees ook
SpaceX stuurt eerste sms-berichten via Direct to Cell-satellietdienst

OVZON 3

Op 3 januari 2024 lanceerde een SpaceX Falcon 9-raket de Ovzon3 satelliet. Het is de eerste particulier gefinancierde en ontwikkelde Zweedse geostationaire satelliet. De communicatiesatelliet zal 1/3 van de aarde zal bestrijken via bestuurbare spotbundels, zodat er betere mobiele breedbanddekking kan worden aangeboden in regio’s met weinig dekking.
Ovzon 3

Amazon Project Kuiper

Uruguay heeft Amazon toestemming gegeven om satelliet-internet aan te bieden via haar Kuiper-project, dat naar verwachting in oktober 2025 van start zal gaan.

Amazon’s Kuiper Satellite Internet Project gebruikt infraroodlaser bij haar satellieten om snel internet te bieden. Het bestaat uit een mesh netwerk van duizenden satellieten in een lage baan om de Aarde, verbonden met een wereldwijd netwerk van antennes, glasvezelkabels en internethotspots op de grond.
Project Kuiper

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...