De Single Digital Gateway
D

De Single Digital Gateway (SDG) geeft burgers en bedrijven makkelijk toegang tot digitale overheidsdienstverlening in de Europese Unie. Dat gebeurt via het portaal Your Europe. Het verwijst bezoekers door naar de juiste websites in de verschillende lidstaten. Burgers en bedrijven kunnen zo op een eenvoudige manier betrouwbare informatie vinden over overheidsdiensten,-producten en -procedures in Europa. Sommige procedures kunnen ze bovendien online doorlopen.

Een bedrijf beginnen in Duitsland? Verhuizen naar Spanje? Of studeren in ItaliΓ«? Eind 2023 is het voor de inwoners van de EU makkelijker om zaken te regelen met Europese overheden.

Gemeenten

Ook gemeenten moeten een aantal diensten volledig digitaal beschikbaar stellen voor grensoverschrijdend verkeer binnen de EU. Een projectgroep van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) werkt aan een zo optimaal mogelijke oplossing voor gemeenten om aan de vereisten van de SDG-verordening te voldoen.

Europese verordening

In oktober 2018 heeft het Europees Parlement de Single Digital Gateway-verordening aangenomen. Daarmee heeft Nederland de wettelijke verplichting gekregen de verordening uit te voeren.

Deadline Single Digital Gateway-verordening nadert

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...