Passphrase in plaats van wachtwoord?
P

Een passphrase, of wachtwoordzinnetje, wordt samengesteld uit een reeks woorden in plaats van willekeurige tekens zoals een wachtwoord. Het kan worden gebruikt in combinatie met een wachtwoord, bij bijvoorbeeld een twee-staps verficitatie. Het biedt dus meer veiligheid dan traditionele wachtwoorden doordat een langere en complexere combinatie wordt gevormd.

Je kunt echter ook het wachtwoord-zinnetje als wachtwoord zelf gebruiken. Door de lengte van de zin is daarmee het wachtwoord ook langer, wat de kans op een hack aanzienlijk kleiner maakt. Sommigen voegen er voor de zekerheid nog een paar speciale karakters aan toe (!,#@&_/>), net zoals bij het wachtwoord zoals we dat al tijden kennen, en je hebt een bijna onkraakbare combinatie van tekens.

Toch zijn (ook dit soort) wachtwoorden, hoe sterk ook, altijd kwetsbaar voor vele soorten aanvallen, zoals bijvoorbeeld Phishing. Door wachtwoorden te combineren met andere authenticatiemiddelen, zorg je voor een nog betere bescherming.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...