Massaclaim tegen Delta Mobiel en Caiway van de baan
M

Vorig jaar december bleek een hacker toegang te hebben tot de klantgegevens van Delta Mobiel en Caiway. Daarbij werden de abonnementsgegevens van duizenden klanten gedownload.

Van deze groep gedupeerden meldden uiteindelijk 120 mensen zich bij het advocatenkantoor BG Legal voor een claim bij het Europese Hof van Justitie.

Uiteindelijk heeft het kantoor de claim niet doorgezet. Reden daarvoor is een recente uitspraak van het Europees Hof van Justitie, dat oordeelde dat schending van de privacyregels op zich niet voldoende is voor een schadevergoeding, tenzijn gedupeerden kunnen bewijzen dat ze inderdaad schade hebben geleden.

Ook zouden de gerechterlijke kosten moeten worden voorgeschoten door de 120 gedupeerden en dat aantal is volgens het advocatenkantoor te klein. Daarnaast is gebleken dat de verwachte schadevergoeding te laag is om een eventuele procesfinancier te vinden die de proceskosten alsnog zou kunnen voorschieten.

VPNGids

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...