Teletekst kan weer jaren mee
T

Het systeem achter NOS Teletekst is vernieuwd, waardoor de populaire dienst weer jarenlang vooruit kan. Cyclone, het systeem dat achter Teletekst zat, was verouderd en aan vervanging toe. Daarom bouwde de nieuwsdienst zelf een nieuw systeem om Teletekst in de lucht te houden.

Hoewel veel nieuwsdiensten in andere landen jaren geleden zijn gestopt met hun teletekstdiensten, blijft de NOS eraan vasthouden. Teletekst wordt in Nederland namelijk nog door veel mensen gebruikt. De Teletekst-app wordt door ongeveer 1 miljoen bezoekers per week gebruikt. Op de televisie kijken zelfs 3,5 miljoen mensen per week naar de dienst.

Ook is de dienst populair bij mensen met een visuele beperking en slechthorenden vanwege de Nederlandstalige ondertiteling (in grotere letters) bij bepaalde tv uitzendingen.

Lees ook
Ontstaansgeschiedenis NOS Teletekst

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...