Hoe denkt de politiek over AI?
H

Er staat nogal wat op het spel als we naar een toekomst met kunstmatige intelligentie kijken. Met de verkiezingen van 22 november 2023 op komst, is de vraag relevant hoe politieke partijen daar over denken.

De diverse verkiezingsprogramma’s zijn gechecked op  technologische onderwerpen en de standpunten over kunstmatige intelligentie (AI). Wat opvalt is dat niet alle partijen AI in hun programma’s noemen. Het was het afgelopen jaar het gesprek van de dag, maar toch lijken de PVV, FVD, SGP en JA21 er nog nooit van gehoord te hebben.

De overige partijen zijn het er in grote lijnen over eens dat AI niet zomaar op het publiek losgelaten mag worden. Bescherming van privacy, controle over eigen data van burgers en transparantie staan bij de partijen op de agenda.

Daarnaast wordt er veel gepleit voor ethisch gebruik van de technologie, al wordt hier vooral het verschil in de verwachtingen over de impact van de technologie zichtbaar.

Lees verder

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...