Wie of wat is Enisa?
W

Enisa, het Agentschap van de Europese Unie voor cyberbeveiliging, draagt bij aan het cyberbeveiligingsbeleid van de EU, door samen te werken met de lidstaten en instanties van de EU en Europa te helpen bij  de voorbereidingen anticipatie op de cyberuitdagingen van morgen.

De COVID-19-pandemie heeft duidelijk gemaakt dat er behoefte is aan meer veiligheid in de digitale wereld. Mensen gaan steeds vaker online om persoonlijke en professionele relaties te onderhouden, terwijl cybercriminelen van deze situatie profiteren door zich met name te richten op e-commerce, e-betalingsbedrijven en op het zorgstelsel.

Enisa stelt tools beschikbaar waarmee bedrijven hun bedrijfsveiligheid kunnen testen en zich uiteindelijk kunnen certificeren om zo ingepast te kunnen worden in de strategie die EU cybersecurity anno 2023 voorstaat.

Enisa  Strategieplan

BRONEnisa

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Eerlijkere verdeling waterschapslasten

Het wetsvoorstel voor een eerlijkere verdeling van de waterschapslasten is aangenomen door de Tweede Kamer. Waterschappen gaan daardoor vanaf 2026 verschillende tarieven hanteren voor...