Tesla en Rivian ondermijnen wetgeving omtrent Recht van Reparatie
T

Toonaangevende Amerikaanse fabrikanten van elektrische voertuigen Tesla en Rivian steunen een controversiële overeenkomst tussen autofabrikanten en autoreparatieorganisaties – volgens critici een poging om wetgeving te ondermijnen die het voor gemakkelijker maakt om hun auto’s te repareren.

Deze keer betreft het het recht op toegang tot telematica: de informatie over snelheid, locatie en prestaties van het voertuig. De auto-industrie verdient miljarden dollars met de verkoop van telematica aan verzekeraars en radiodiensten en beweren dat autofabrikanten de poortwachters van deze gegevens moeten zijn om te voorkomen dat de veiligheid van voertuigen in gevaar wordt gebracht.

De autoreparatie-industrie betoogt dat deze gegevens essentieel zijn voor het repareren van dit soort auto’s en dat ze vrij beschikbaar moeten zijn voor voertuigeigenaren en onafhankelijke winkels. Verbeterde toegang tot zal de kosten van reparatie verlagen en voertuigen dus langer op de weg houden.

Tesla noch Rivian reageerden totop heden op een verzoek om commentaar op het bronartikel.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...