UNESCO lanceert AI-toezichtsproject
U

De ontwikkeling van AI is niet alleen een technologische kwestie is, maar ook een maatschappelijke. UNESCO heeft in samenwerking met de Nederlandse Autoriteit voor Digitale Infrastructuur en met ondersteuning van de Europese Commissie een AI-toezichtsproject met AI concept gelanceerd.

Het doel van dit project is om nationale instanties in de Europese Unie uit te rusten met de nodige tools en kennis om te voldoen aan de aankomende AI-wetgeving en de aanbeveling van UNESCO over de ethiek van AI.

Google en Microsoft varen, hoe kan het ook anders, elk een eigen koers met een eigen concept, waarin ze hun correcte aanpak van AI uitleggen. Op eigen kracht en los van enige specifieke wetgeving. In hoeverre dit overeenkomt met de bevindingen van UNESCO moet nog maar worden afgewacht.

BRONTS2

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...