• Logo Gilde Walcheren

Kabinet steekt 500 miljoen in Stedin
K

Stedin verzwaart en breidt ook haar Zeeuwse elektriciteitsnetwerk uit, omdat de vraag naar elektriciteit tot 2030 meer dan verdubbelt. Het gaat om een totale landelijke investering van 8 miljard euro tot 2030. Dat geld gaat onder meer naar het installeren van meer laadpalen en zonne- en windparken.

Vorig jaar nog investeerde Stedin zelf ruim 700 miljoen euro in het elektriciteitsnetwerk. Met de investering wordt de Nederlandse overheid voor 11,9 procent aandeelhouder in Stedin. De overige aandelen zijn in handen van de 42 gemeenten waar het bedrijf in actief is.

In Zeeland melden de netbeheerders dat het hoogspanningsnet de maximale capaciteit voor grootverbruikers heeft bereikt. Uit een enquête van werkgeversorganisaties bleek kort daarna dat tientallen Zeeuwse ondernemers zich zorgen maken om de elektriciteitsvoorziening in de toekomst.

Stedin  

Lees ook
Stroomnet Zeeland vol, TenneT heeft 3,5 gigawatt aanvragen in behandeling

ViaNRC

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers