Superbatterij voor Vlissingen
S

Project Pollux levert grootste batterij-energieopslagssysteem van Nederland.

Nederland stapt komende jaren vanwege klimaatafspraken af van gas- en kolencentrales, die afgelopen decennia juist werden ingeschakeld als Nederland een tekort aan stroom dreigde te krijgen.

Met meer energie van zon en wind op komst, zal het aantal pieken in het elektriciteitsnetwerk versneld kunnen toenemen. Grote batterijen zoals die van Pollux moeten de groene stroom van vooral offshore-windparken zoals voor de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust opslaan, om die stroom op de stille momenten door te geven aan klanten. De grote batterijen leveren vooral aan de industrie.

Alfen en SemperPower leveren het systeem dat, met een opslagcapaciteit van 68 Megawatt-uur, daarmee het grootste systeem in Nederland zal zijn. Men verwacht dat het het systeem tegen het eind van 2023 in gebruik kan worden genomen.

Het is nog niet bekend gemaakt hoe hoog de kosten van dit project zijn.

Alfen | SemperPower

Lees ook:
De megabatterij van Eneco

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiรซle informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...