Waarom lithium-ion-accu’s zichzelf ontladen
W

Men heeft ontdekt het dat dit euvel een simpele oorzaak heeft.

Onderzoekers van de Dalhousie University in Halifax hebben ontdekt waarom lithium-ion-gebaseerde accu’s een deel van hun opgeslagen elektriciteit verliezen wanneer ze zijn uitgeschakeld. Deze zelfontlading niet wordt veroorzaakt door de actieve componenten van de accu zelf, maar door de plakband die de elektrodes bijeen houdt.

Men vermoedt nu dat dit folie op een grote schaal wordt gebruikt om deze elektrodes op hun plaats te houden. Aangezien fabrikanten de samenstelling van dit soort producten nooit delen, gaan de onderzoekers zelf aan de slag met andere, publiekelijk beschikbare accu’s om deze te analyseren.

HardwareInfo | Lithium-ion

Lees ook:
TU Delft-onderzoekers verlengen levensduur lithiumionaccu’s met extra zouten

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...