Twee op drie snapt prijsplafond voor energie niet
T

Aantallen kWh en m3 gas: bij veel mensen duizelt het als het over het prijsplafond voor energie gaat.

Ook wie zich erin heeft verdiept, begrijpt vaak nog steeds niet hoe het werkt. De ingewikkelde informatie leidt soms tot misverstanden. Zo dacht een deelnemer aan de Radar-poll dat je maandelijks tot de maximale kWh’s en kubieke meters kon verbruiken. ‘Na alle ophef begrijp ik nu dat het prijsplafond heel anders uitgelegd moet worden.’

Maar er zijn ook mensen die het prijsplafond wél begrijpen. Ook zijn er online verschillende tools beschikbaar om je eigen situatie te berekenen, zoals die van vergelijkingswebsite Independer.

Tot slot is er nog de groep die geen moeite doet om het prijsplafond te begrijpen. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die een vast contract hebben. Ook zijn er mensen die er het nut niet van inzien. ‘Ik kan er toch niks aan veranderen’, aldus een deelnemer.

Independer | Radar | GasLicht

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...