Kapot Goed! Lespakket voor basisscholen
K

Hoe kun je leerlingen bewust maken van het belang van reparatie?

Hoe maken we kinderen en jongeren bewust van hun omgang met elektrische en elektronische apparaten? Denk daarbij aan een smartphone die in de vuilnisbak belandt omdat de batterij het niet meer goed doet of een laptop die wordt weggegooid omdat het scherm beschadigd is.

Kapot Goed! is omvat een lespakket met daarin zowel algemene achtergrondinformatie als concrete lessen die leerlingen kritisch en probleemoplossend leren denken. Bovendien werk je als leerkracht mee aan concrete onderzoeks– en actiecompetenties. Zo ga je met je leerlingen in gesprek over circulaire economie en reparatie van elektrische en elektronische apparaten.

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers