Kapot Goed! Lespakket voor basisscholen
K

Hoe kun je leerlingen bewust maken van het belang van reparatie?

Hoe maken we kinderen en jongeren bewust van hun omgang met elektrische en elektronische apparaten? Denk daarbij aan een smartphone die in de vuilnisbak belandt omdat de batterij het niet meer goed doet of een laptop die wordt weggegooid omdat het scherm beschadigd is.

Kapot Goed! is omvat een lespakket met daarin zowel algemene achtergrondinformatie als concrete lessen die leerlingen kritisch en probleemoplossend leren denken. Bovendien werk je als leerkracht mee aan concrete onderzoeksโ€“ en actiecompetenties. Zo ga je met je leerlingen in gesprek over circulaire economie en reparatie van elektrische en elektronische apparaten.

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van een date, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken...