Wat is een DUNS-nummer?
W

Een data universal numbering system of DUNS-nummer is een unieke, negencijferige reeks cijfers waaronder een bedrijf officieel is geïdentificeerd (vergelijk Kamer van Koophandelnummer). Het systeem wordt voornamelijk in de VS gebruikt en bevat informatie van honderd miljoenen bedrijven over de hele wereld.

Google Play gaat vanaf 31 augustus 2023 het uploaden van kwaadaardige apps naar zijn app store lastiger maken. Ontwikkelaars moeten dan eerst een DUNS-registratienummer voor identificatie aanleveren. Google denkt dat  de betrouwbaarheid hierdoor makkelijker kan worden vastgesteld en geldt vooral voor nieuwe ontwikkelaccounts voor de app store van de techgigant.

Hackers kunnen natuurlijk hun app uit de app store verwijderen en onder een nieuwe naam weer introduceren, maar dankzij de vereiste identificatieplicht moeten zij, in theorie, een heel nieuw bedrijf opzetten en vereiste procedure(s) opnieuw doorlopen.

DNB.com

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...