China – Exportrestricties op grondstoffen
C

In antwoord op het handelsembargo van de VS, heeft China gereageerd door de export van twee metalen, die nodig zijn voor de productie van halfgeleiders, te beperken. Het betreft hier gallium en germanium, voornamelijk gebruikt in elektrische voertuigen, displays en defensieapparatuur.

Als onderdeel van de nieuwe beperkingen moeten exporteurs van de twee metalen licenties aanvragen met details over de koper en de toepassing of het gebruik ervan.

De stap van Beijing om meer exportcontroles op de twee metalen uit te oefenen, komt na een reeks maatregelen die de VS en haar partners hebben ingesteld om de fabricage van geavanceerde chips door China te beperken.

Zoals bekend overtuigden de VS Nederland en Japan [en] om samen met hen het verbod op de export van chiptechnologie naar China uit te breiden. China heeft er bij Japan op aangedrongen de beperkingen [en]  in te trekken  onder verwijzing naar schending van internationale en handelsregels.

Computerworld

Lees ook
China blokkeert Amerikaanse chips van Micron

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Eerlijkere verdeling waterschapslasten

Het wetsvoorstel voor een eerlijkere verdeling van de waterschapslasten is aangenomen door de Tweede Kamer. Waterschappen gaan daardoor vanaf 2026 verschillende tarieven hanteren voor...