Constantijn hekelt Nederlandse regeldrang rond AI
C

Prins Constantijn hekelt de regeldrang vanuit het kabinet op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).Op zich niet vreemd want als voorman van Techleap.nl ziet hij dat er in de VS en VK veel meer mogelijk is binnen de sector:

“Onze staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) is eerder bijvoorbeeld alleen maar negatief geweest over AI”, meent Constantijn. “Je kunt de technologie hier wel wegreguleren, maar dan slaat die Nederland wel over en dan heb je geen enkele controle. En met dit beleid vinden we het dan ook nog raar dat de Verenigde Staten alle grote platformen hebben”, stelt de prins met gevoel voor ironie. “We praten hier alleen maar over de gevarenkant van AI.”

RTLNieuws

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...