ESO’s Chasing Starlight-show
E

VLT viert 25-jarig jubileum

Op het YouTube-kanaal van ESO is de eerste aflevering te zien van een nieuw maandelijkse programma, gepresenteerd door ESO-astronoom Suzanna Randall. In Chasing Starlight worden in toegankelijke taal spannende astronomische verhalen verteld aan een online publiek dat is geïnteresseerd in wetenschap en techniek.

De première is gewijd aan een van de meest geavanceerde telescopen ter wereld: de Very Large Telescope (VLT), die 25 jaar bestaat. Om deze verjaardag te vieren, presenteert Randall haar top 5 van wetenschappelijke doorbraken met de VLT, waaronder de eerste waarneming van licht van een bron van zwaartekrachtgolven en het maken van de eerste foto van een exoplaneet.

ESO | Youtube

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...