ESO’s Chasing Starlight-show
E

VLT viert 25-jarig jubileum

Op het YouTube-kanaal van ESO is de eerste aflevering te zien van een nieuw maandelijkse programma, gepresenteerd door ESO-astronoom Suzanna Randall. In Chasing Starlight worden in toegankelijke taal spannende astronomische verhalen verteld aan een online publiek dat is geïnteresseerd in wetenschap en techniek.

De première is gewijd aan een van de meest geavanceerde telescopen ter wereld: de Very Large Telescope (VLT), die 25 jaar bestaat. Om deze verjaardag te vieren, presenteert Randall haar top 5 van wetenschappelijke doorbraken met de VLT, waaronder de eerste waarneming van licht van een bron van zwaartekrachtgolven en het maken van de eerste foto van een exoplaneet.

ESO | Youtube

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...