Verbinding tussen jong en oud
V

Repair Café Wanroij wil basisschoolleerlingen enthousiast maken voor techniek. Daartoe hebben de vrijwilligers in het Noord-Brabantse dorp een ambitieus project opgezet, onder het motto ‘Jong beginnen = later de vruchten plukken!’.

Dit Repair Café heeft een project opgezet om techniek te promoten bij kinderen van groep 6 tot en met 8 van de lokale basisschool. Het organiseert ‘doe-middagen’ en workshops als naschoolse activiteit in het lokale buurthuis.

Tijdens deze middagen komen kinderen in aanraking met verschillende technische vaardigheden en aspecten: het maken van een vogelhuisje, een naamplaatje solderen of een mozaïek-kunstwerk maken. Maar ze kunnen ook een krukje stofferen, een aluminium pennenbakje maken of een bibberspiraal.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...